Do vodných svetov vo Vyšných Ružbachoch a vo Svidníku investovali asi 50 mil.SK

15.07.2004 Celý región

Sumu do 50 miliónov Sk investovala prešovská firma KM Systém, s. r. o. , do obnovy kúpalísk pod názvom Vodný svet vo Vyšných Ružbachoch a vo Svidníku. Ako uv...
Sumu do 50 miliónov Sk investovala prešovská firma KM Systém, s. r. o. , do obnovy kúpalísk pod názvom Vodný svet vo Vyšných Ružbachoch a vo Svidníku. Ako uviedol konateľ Jozef Kráľ zmyslom bolo vytvoriť predpoklady na zriadenie plne funkčných stredísk cestovného ruchu. S naplnením tohto zámeru je zatiaľ spokojný.

\"Svidník je z hľadiska investícií už skoro hotový. Ružbachy je to ešte ako živý projekt, \" konštatoval Kráľ na tlačovej konferencii 13. júla v Prešove. V Ružbachoch realizovali práce za ponad 40 miliónov Sk, vo Svidníku \"medzi siedmimi ôsmimi miliónmi korún\". \"Verili sme, že Ružbachy skôr dokončíme a toto jediné nás mrzí, \" dodal Kráľ na margo aktivít. Škrt cez rozpočet urobilo im tohoročné nepriaznivé počasie.
Kým vo Svidníku je firma správcom mestského majetku a nájomná zmluva je na desať rokov, tak vo Vyšných Ružbachoch uzavrela nájomnú zmluvu na 25 rokov so súkromnou osobou. Výrazne pozitívny vplyv na ekonomiku prevádzky má skutočnosť, že pri ohreve vody do bazénov používa vlastné slnečné konektory. Tie využívajú aj iní prevádzkovatelia podobných zariadení napr. v Bardejove, Humennom, Stropkove, Partizánskom, Trenčíne.
Spoločnosť KM Systém sa usilovala o prevádzkovanie aj mestského prírodného kúpaliska v Prešove, ale doposiaľ neúspešne.
Kráľ informoval, že príjmy z tržieb v oboch vodných svetoch tvoria asi 10 percent celkových tržieb spoločnosti, ktorá podľa výpisu z obchodného registra bola založená v januári 2000 a jej jediným spoločníkom a konateľom je práve Kráľ. Jej nosným programom činnosti je výroba zariadení na výrobu plastov.

(jj)
 

Vyberte región